Mini roladki BBQ

Składniki:

Cukinia
Szynka parmeńska (w zależności od ilości przygotowanych przekąsek) 4-5 plastrów
Żółty ser (np. cheddar) (w zależności od ilości przygotowanych przekąsek) 4-5 plastrów
Piwo Książęce Czerwony Lager 1/2 szklanki
Sos barbecue
Sól
Pieprz

Przygotowanie:

Cukinię, szynkę parmeńską i żółty ser kroimy w równe, podłużne plastry (można to zrobić przy użyciu kuchennej obieraczki). Plastry cukinii moczymy w piwie i soli przez 20 minut.

Kolejno układamy plastry cukinii, sera i szynki. Zwijamy je w rulonik i przekłuwamy dwiema wykałaczkami (jak szaszłyki). Przysmażamy delikatnie na patelni i serwujemy z sosem barbecue.

Roladki smakują najlepiej podane z piwem Książęce Czerwony Lager.