Hot Dogi

Składniki:

- 3 bułki do hot doga
- 3 frankfurterki
- 2 czerwone cebule
- 1 ząbek czosnku
- garść tymianku
- 3 pomarańcze
- 50 g cukru
- 50 ml octu winnego lub jabłkowego
- 15 ml oleju
- 0,5 l piwa Golden Ale
- 50 ml miodu
- 1 chilli
- 1/2 pęczka dymki

Sposób przygotowania:

Frankfurterki grilluj lub podgrzej we wrzącej wodzie. Bułki podgrzej w piekarniku.

Przygotuj konfiturę: cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju z

plasterkami czosnku i tymiankiem. Dodajemy cząstki pomarańczy,

cukier i ocet. Dusimy aż większość płynu odparuje.

Dymkę posiekaj.

Przygotuj sos: piwo Golden Ale wlej do rondelka, dodaj miód i posiekaną drobno chilli i dymkę – podgrzewaj aż sos zgęstnieje.

W bułki nałóż konfiturę, frankfurterki, posyp posiekaną dymką, podawaj z sosem.