Piwne Rollsy Kibica

Składniki (dla 2- 3 osób):

- 1 polędwiczka wieprzowa
- pół szklanki piwa Książęce Golden Ale
- 150 g maki pszennej
- 1 jajo
- 0,5 l oleju
- 25 g rukoli
- 2 ogórki kiszone
- 1 papryka czerwona
- 2 czerwone cebule
- 1 ser brie
- pół pęczka szczypiorku
- pół paczki papieru ryżowego
- sól
- kminek
- słodka papryka
- świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:

Polędwiczkę pokrój w plastry. Oprósz mięso solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Przygotuj ciasto piwne: w misce wymieszaj mąkę, piwo i jajko.

Rozgrzej olej na patelni. Plastry wieprzowiny obtaczaj w cieście i smaż w głębokim tłuszczu – aż będą złote.

Przygotuj warzywa: pokrój w plastry paprykę, cebulę i ogórka.

Przygotuj pastę serową: posiekaj szczypior i wymieszaj go w misce z rozgniecionym serem brie. Dopraw do smaku kminkiem i słodką papryką, wymieszaj.

Papier ryżowy namocz zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Każdy arkusz posmaruj pastą serową, ułóż polędwiczkę i warzywa, zawiń w rulon. Podawaj z kuflem piwa Książęce Golden Ale.