Wrapy na lato z awokado

Składniki (dla 2-3 osób):

- 0,5 kg mielonej wieprzowiny
- 1 opakowanie tortilli pszennej
- 1 por
- 2 marchewki
- 1 żółta papryka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 limonka
- 0,5 papryczki chilli
- 1 awokado
- 1 ser camembert
- 120 ml kwaśnej śmietany 22%
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- olej

Sposób przygotowania:

Rozgrzej olej, , dopraw mięso solą i świeżo zmielonym pieprzem. Smaż do zrumienienia.

Białą część pora pokrój w plasterki, marchewkę i paprykę w słupki.

Przygotuj guacamole: czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj sok z limonki, posiekaną drobno papryczkę chilli i cebulę, rozgniecione awokado, camembert i śmietanę. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy lub zblenduj.

Tortille posmaruj pastą, dodaj mięso i warzywa, zawiń w rulon. Grilluj całość przez parę minut na patelni grillowej lub grillu elektrycznym.

Wrapy najlepiej smakują z kuflem dobrze schłodzonego piwa Książęce Golden Ale.